Irena Kukovec

Dragi pevci - naši življenjski sopotniki, naj vam ob vašem jubileju, 40-letnici delovanja, nekaj napišemo me - vaše partnerice!

Pred časom, ko sem doma na mizi po prihodu Janeza z vaj, zagledala list, na katerega bi vsak od pevcev kaj napisal, se mi je porodila misel, da bi bilo lepo, če bi katera od nas – vaših partneric kaj napisala. Ta misel je v meni zorela in končno sem se odločila, da nekaj napišem v imenu vseh nas (sicer brez predhodnega vprašanja).

Dragi pevci – jubilanti!

Povezovati vas je začelo petje - ljubezen do lepo zapete pesmi in tekom let  je ljubezen do pesmi povezala vse vas - postali ste prijatelji. Prihajali so novi pevci in vaš pevski krog se je širil. Dogajale so se vam lepe stvari rojstva otrok, vnukov, poroke članov zbora in vse je bilo potrebno pospremiti s pesmijo ob kozarčku dobre kapljice. Prihajali pa so tudi trenutki žalosti, ob smrti vaših članov in koga od svojcev. Tudi takrat ste zapeli, vendar se je v vaših glasovih čutila žalost in bolečina. Vsaka taka stvar vam je dala novih moči, da ste vztrajali v vašem druženju in v vaši pesmi, zato praznujete letos visoki jubilej 40 let delovanja vašega zbora.

V ta krog druženja ste pritegnili tudi nas- vaše življenjske sopotnice. Srečevale smo se na koncertih ki ste jih prirejali vi, na revijah pevskih zborov smo vam vneto ploskale in bile ponosne na vas ter se pohvalile: »To pa so naši pevci!«

Družile smo se na srečanjih v Stični, na piknikih ob zaključku sezone. Tudi takrat smo se včasih srečale, ko ste se vi »mučili na intenzivnih vajah«.

Vedite, da nas tudi vaši »podaljški vaj«  niso preveč skrbeli (tega vam skoraj ne bi smele povedati), saj smo vedele, da ste v dobri družbi, s pesmijo na ustih in da »utrjujete« med vajami pridobljeno znanje.

Ob vašem jubileju vam iskreno čestitamo in vam  želimo še veliko skupaj zapetih pesmi, da bomo lahko vedno znova ponosno rekle: TO PA SO NAŠI PEVCI.

Vaše žene, prijateljice, življenjske sopotnice

Za vse nas Irena Kukovec

Close Panel

Login

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information