Milka Liponik

40 let MoPZ Markovci

Ko se spominjam svojih otroških in mladostnih dni, preživetih v krogu naše številne družine, v kateri se je toliko prepevalo, da je bilo skoraj nemogoče, da kdo ne bi pel, mi je še vedno najbolj toplo pri srcu, ko se spomnim božičnih večerov. Pesem je bila pri nas doma. Tudi sama sem prepevala v zborih, z vami, dragi pevci, pa sem stkala drugačne vezi. 

Ko me je spomladi leta 2000 takratni predsednik zbora, Jože Cigula, prosil, da bi vam priskočila na pomoč kot povezovalka programa, sem brez oklevanja sprejela. Bila sem ponosna in ponosna sem vsako leto znova, ko skupaj z vami doživim čar in nemir pred koncertom, ko vas gledam, kako se pripravljate na nastop in ko iz vaših grl zadonijo pesmi, vesele ali žalostne, vse pa lepe in ubrane. Prav poseben občutek vas je gledati tako od strani, ne iz dvorane, kot vas vidijo obiskovalci vaših koncertov.

Prav poseben občutek je stopiti pred vas in napovedati pesmi, ki jih boste zapeli, in v čast si štejem, da lahko to storim prav jaz. Veselim se z vami, ko vas poslušalci na vašem koncertu ali na revijalnem nastopu na Ptuju z aplavzom nagradijo za vaše lepo odpete pesmi. Ponosna sem, ker z vami pojejo moj brat in trije nečaki in predvsem zato, ker ste pevci MoPZ ljudje, ki vas cenim in spoštujem. Kar nekaj skupnih koncertov je že za nami. Ko listam po mapi, v kateri imam shranjena vezna besedila, se mi odstre zavesa in spomini zaživijo. Koncerti v šolski telovadnici, koncert v Stojncih, pa v Bukovcih, v dvorani v zadružnem domu… Kdo bi lahko naštel vse vaše goste: ŽePZ iz Slovenske Bistrice, ŽePZ Karantanija iz Prevalj, MoPz Liszt Ferenc iz Budimpešte… Vsak vaš koncert je bil izjemen, vaše pesmi pa so bile vsakokrat lepe na drugačen način. Letošnji koncert ob okroglem jubileju, na katerega se pripravljate s toliko vnemo, bo zagotovo edinstven. Spet boste zapeli in pogledali nazaj, na skupno 40 let dolgo pevsko pot, zapeli boste vsem, ki so peli z vami, zapeli boste tudi zase, predvsem v veselje vsem nam, ki vas radi poslušamo. 

S hvaležnostjo, da lahko nekaj čarobnih trenutkov delim z vami, vam, dragi pevci in spoštovani zborovodja, ob visokem jubileju, 40-letnici, iskreno čestitam! 

Milka Liponik

 

 

Close Panel

Login

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Zakonodaja od nas zahteva, da vas vprašamo za dovoljenje. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

EU Cookie Directive Module Information